W3C Publiceert Eerste Concept Versie XSL 1.0

Nieuwe "style sheet"-taal geeft Web ontwikkelaar extra mogelijkheden

Testimonials

 

http://www.w3.org/ -- 18 augustus 1998 -- Het World Wide Web Consortium (W3C) kondigde vandaag de eerste concept versie aan van de Extensible Style Language (XSL), versie 1.0. W3C ijvert al jarenlang voor het gebruik van style sheets voor het aantrekkelijk en effectief presenteren van gestructureerde en toegankelijke informatie op het Web. Samen met het werk aan Cascading Style Sheets (CSS) maakt XSL nu deel uit van de W3C Style Sheets Activiteiten.

Style sheets maken het mogelijk om informatie over de presentatie van documenten volledig te scheiden van de inhoud. Het onderhoud van websites wordt hierdoor zowel flexibeler als efficienter.Tevens worden Web pagina's hierdoor beter toegankelijk en dragen style sheets bij aan het sneller maken van het web.

Omdat zowel de XSL als de CSS style sheet taal nuttig zijn voor web sites en een uitbreiding vormen van het gereedschap voor web ontwikkelaars, zal W3C aan beide talen verder werken. CSS wordt gebruikt voor het vormgeven van HTML en XML documenten op het Web. Met XSL is het daarenboven mogelijk om XML documenten te genereren uit XML data. XSL en CSS hebben dezelfde onderliggende concepten en zullen zoveel mogelijk van dezelfde terminologie gebruik maken.

Betere afdruk-mogelijkheden voor het Web.

Al eerder onderkende W3C dat de afdruk-faciliteiten van het Web niet optimaal zijn en organiseerde een workshop over dat onderwerp om tot mogelijke verbeteringen te komen. XSL beoogt het afdrukken van Web documenten minimaal zo goed te doen als de meest gebruikte tekstverwerkers. Bovendien zal in de toekomst ondersteuning geboden worden voor geavanceerd afdrukken.

Flexibele online presentatie van complexe gegevens

XML, het door W3C ontwikkelde formaat voor de uitwisseling van informatie over het Web, maakt het ontwikkelen van complexe, sterk gestructureerde documenten mogelijk. Met XSL is het mogelijk om XML gegevens op allerlei manieren te bewerken en te presenteren aan de lezer, afhankelijk van de wensen van die lezer.

Sterke ondersteuning voor internationale documenten

Het Web wordt in toenemende mate World Wide. Met XSL is het mogelijk met documenten in allerlei talen om te gaan, inclusief de oude talen. Iedere schrijfrichting valt binnen XSL te specificeren, van verticaal Japans voor reclame-doeleinden tot horizontaal oud Grieks of Azteeks voor wetenschappelijke publicaties. Verdere ondersteuning voor internationale documenten is gepland voor toekomstige versies.

Voor nader informatie over XSL: http://www.w3.org/Style/XSL

 


 

Het World Wide Web Consortium [W3C]

W3C is opgezet om de mogelijkheden van het Web optimaal te benutten door het ontwikkelen van gemeenschappelijke protocollen en standaarden die de basis leggen voor verdere groei en interoperabiliteit. W3C is een internationaal consortium van bedrijven, gezamenlijk geleid door het MIT Laboratory for Computer Science (LCS) in de Verenigde Staten, het National Institute for Research in Computer Science and Control (INRIA) in Frankrijk en Keio University in Japan. De diensten die het Consortium biedt zijn: de ontwikkeling van open standaarden voor het bedrijfsleven, het aanbieden van een grote hoeveelheid informatie over het World Wide Web voor gebruikers en ontwikkelaars, implementaties van referentie code, en diverse voorbeeld-implementaties die het gerbuik van nieuwe Web-technologie demonstreren. Op dit moment telt het Consortium ruim 275 Leden.

Voor nadere informatie over het World Wide Web Consortium, http://www.w3.org/

W3C Hosts

 

Contactpersoon America -- Ian Jacobs <ij@w3.org>
+1.212.684.1814
Sally Khudairi <khudairi@w3.org>
+1.617.253.8036
Contactpersoon Europa -- Ned Mitchell <ned@ala.com>
+33 1 43 22 79 56
Andrew Lloyd <allo@ala.com>
+44 127 367 5100
Contactpersoon Azie -- Yumiko Matsubara <matsubara@w3.org>
+81.466.49.1170