Skip to toolbar

Community & Business Groups

Dobrodošli u W3C svijet!

Pozdrav svima!

Croatian Web Developers Community Group je prva službena W3C zajednica developera u Hrvata.

Stvaranje preduvjeta za rast i razvoj važan je korak za zahtjevne radne aktivnosti, događaje  i situacije koje se često događaju u našoj neposrednoj blizini.

Ovdje ćemo se upoznati s postojećim i nadolazećim web servisima, pozabaviti razvojem i implementacijom standarda i tehnologija za web u našoj branši, te međusobno upoznati u svrhu poboljšanja komunikacije same zajednice te unaprjeđenja naših postojećih servisa u skladu s propisanim, a koje implementiramo, prilagođavamo i upotrebljavamo koristeći određene metode i tehnike kroz različite sustave za osobne i ponajviše tržišne okolnosti.

Zajednica je otvorena i slobodna za donošenje odluka, argumentiranje, komentiranje, međusobnu diskusiju i dijalog, raspravljanje o aktualnim temama, predlaganje prijedloga, analizu pitanja, nove ideje, razmjenu iskustava i znanja te druge oblike kvalitetnih prednosti koje se mogu stvoriti i stupiti na snagu.

Neke od izdvojenih tema kojima ćemo se baviti su sljedeće:

  • Web standardi
  • Web tehnologije
  • Sigurnost
  • Ljudska prava na Internetu
  • Ekonomski stup
  • Upravljanje Internetom
  • Mladež
  • Otvoreni (javni) podaci
  • Upravljanje domenski prostorom (.hr)

Vrijedi istaknuti kako smo spremni, željni i voljni analizirati i pronaći prikladna rješenja postojećim tekućim problemima naše zajednice, a sve to kako bismo što sigurnije koristili web kakvog danas poznajemo, pritom imajući na umu prava za koja se zajedničkim snagama borimo u svrhu ostvarenja zadanih ciljeva.

Potaknuti dozom entuzijazma i znatiželje, ovim činom vjerujemo da možemo pridonijeti boljitku razvoja weba u svijetu.

ČLANSTVO

Voditelja (upravitelja) slobodnom voljom biraju članovi zajednice.
Ovim putem, ljubazno Vas pozivamo da nam se pridružite i podržite razvoj weba u Hrvata te postanete dio svjetske zajednice W3C-a!
Napomena: Za pridruživanje zajednici Croatian Web Developers Community Group te bilo kojoj drugoj, najprije je potrebno kreirati W3C korisnički račun.

Za sva dodatna pitanja, slobodno nam se obratite.

Hvala Vam na iskazanom interesu i želimo Vam još mnogo linija koda 🙂
Pratite nas i budite u toku s novitetima iz W3C svijeta.

Srdačan pozdrav,
Vaš W3C entuzijast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Before you comment here, note that this forum is moderated and your IP address is sent to Akismet, the plugin we use to mitigate spam comments.

*