W3C

 

Pe aceasta pagina

Clasificarea de resurse in functie de tipul lor

Recenzii de descrieri

Arhive de adrese postale

Date agregate

Mai mult...

Notiuni de baza despre site-ul W3C I18n

Aceasta pagina descrie metode de a gasi resurse de internationalizare pe aceasta portiune din site-ul W3C.

Acest text este util in speta ca punct de plecare mai ales celor nefamiliarizati cu conceptul de internationalizare si celor care necesita indrumare pentru diverse subiecte si pentru metode de a accesa continutul de pe site.

Cum se gasesc informatii pe site

Index de tehnici
De aici puteti incepe daca intrebarea dumneavoastra incepe cu " Cum sa...?". Indicatorii catre resurse sunt grupati in functie de cerinta. Puteti face o paralela cu o lista de ingrediente dintr-o carte de bucate.
Index de subiecte
Un index de resurse grupate alfabetic in functie de cuvantul-cheie.Este indicat sa incepeti de aici daca cautati informatii specifice relevante. Ganditi-va la o pagina de cuprins de la sfarsitul unei carti.
Site search
In coltul din dreapta sus, la aproape fiecare pagina veti vedea o zona goala care va permite sa cautati informatii din interiorul zonei de Activitate Internationala din cadrul site-ului W3C. Acest procedeu poate fi de ajutor mai ales pentru cautari de referinte legate de constructii specifice, ca de exemplu AddCharset directive in Apache.
Tipul de resursa
De asemenea, exista pagini care grupeaza resursele in functie de tipul lor. Ele folosesc indeosebi la gasirea de informatii de genul lista de articole, practici standard si tutoriale, sau teste. Acolo mai exista si liste de recenzi, arhive cu liste de adrese(postale), rapoarte tehnice, discutii, unelte, surse de date agregate, ca de exemplu Planeta Web I18n agregator de bloguri.
Un numar de link-uri de acest tip sunt listate in coloana din dreapta a acestei pagini. Puteti afla mai multe la I18n Pagina Principala Activitate.

Concepte de baza si definitii

Exista o serie de articole de interes general pe acest site, bazate pe descrierea de terminoligii de specialitate. Ele includ:

Articole de introducere

Am elaborat o serie de articole pentru a furniza incepatorilor o prezentare generala a resurselor disponibile pe site-ul despre internationalizare. Articolele in cauza trateaza cateva probleme de avut in vedere, si ofera o baza de orientare catre gasirea de informatii elementare pentru inceput.

Aceasta lista se va actualiza pe masura trecerii timpului.



Copyright © 2013 W3C ® (MIT, ERCIM, Keio, Beihang) Usage policies apply.

Tradus din engleza: 2010-09-02 7:12. Ultima modificare a traducerii: 2011-02-24 14:25 GMT

.